lördag 31 oktober 2009

Vad tänker försäkringskassan på egentligen...??

När man läser om att långtidssjukskrivna ska bli utförsäkrade blir jag så jäkla arg, vad tänker dom med, försäkringskassan??
Man får en känsla av att de fått en bakläxa av de högre där uppe i Stockholm, ett ultimatum, gör de inte något åt deras dåliga ekonomi så har de inget jobb kvar. Så nu i desperation slänger de ut de sjukskrivna till ingenstans. Naturligtvist så finns de dom som behöver sig en spark i baken, som behöver komma igång, men man kan ju inte dra alla över en kam. Jag tänker på de sjukskrivna som mår psykiskt dåligt, som har utmattningsdepression och ångest med fibromyalgi som följd, har själv varit där och vet hur det känns, man mår så jäkla dåligt. Tror verkligen försäkringskassan att dessa människor blir bättre av att leva i ovisshet, att inte känna att de är värda någonting, att få kämpa mot dem? Dessutom är det ju verkligen konstigt att de får ställa sig som arbetssökande istället eftersom de inte är arbetsföra, för det är man inte när man har kraftig ångest, när man är drabbad av utmattningsdepression och har fullt upp med att gå ut till postlådan.

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article5943308.ab

1 kommentar:

Anne-Sofie sa...

Ja det är tyvärr bidragsfuskarna som har ställt till det så att det blivit sådär. Som alltid så är det några som förstör för de som verkligen inte kan jobba.