onsdag 10 december 2008

Bilbesiktning

Fick åka och besikta bilen idag, vilket är bland det värsta jag vet, det och att hämta bilen efter lagning på verkstad. Man känner sig så utlämnad när man står vid besiktningen medan besiktningsmannen kollar igenom bilen. Eller så kan man ju se det som så att det kan ju inte heller vara kul att bara kolla igenom felfria bilar, se det måste ju vara kul att jag kommer med min bil :-))!! Är ju inte riktigt frisk än så jag kände mig matt i hela kroppen när jag stod där, dom undrade nog varför jag såg så konstig ut :-o. Killen som besiktade bilen var från Frövi så jag tänkte vara lite trevlig och säga någonting, så jag frågade: -"hittar du några fel?" -"Ja, grejer hittar jag, sa han, men det ser bra ut". Just då kollade han bakom hjulen och fick se att bromsslangarna var trasiga, båda två. Typiskt, jag skulle inte ha sagt nåt! Men det blev inte så farligt i alla fall, några lampor och slangarna till bromsarna. Kan inte bli så dyrt! (Halvljuset på vänster sida hade jag satt fel när jag bytte det sist, satt liksom upp och ner. Så det fixade jag när jag kom hem, gick på ett kick, man lär sig av misstagen!). De andra lamporna var lampan till nummerskylten där bak och oranga lampor till blinkers. Hade inte en aaaning om att man hade oranga lampor till blinkers och att dom kunde blekna!

Väl hemma igen gick jag ner i källaren och kollade hur mycket som blivit gjort i vår nya tvättstuga. Det har hänt en hel del. Garderoberna står mitt på golvet nu för att min man har kortat dom, dom var för höga, köpta på Pikaboda här i Frövi, dvs. Bröderna Andersson Bygg. Nymans El har nyss varit här och grejat lite. Trevligt att se lite moderna lysknappar och eluttag nere i källaren :-)). Min svärson (målar´n) kom med förslaget att vi skulle måla ytterdörr och fönster svarta (blanka), blir nog snyggt, han har lite ideér han. Det kommer bli så skönt, just nu drar jag mig för att gå ner i det lilla skrymslet till tvättstuga som vi har nu, så tvätthögen växer!!

Under tiden jag gick runt i källaren kom lilla Frasse springande efter mig, man kan se bakdelen på honom vid garderoberna.

Inga kommentarer: