söndag 28 februari 2010

Ännu en har åkt tillbaka till sitt hemland!

Som jag har skrivit om tidigare så brukar jag vara med i församlingshemmet (där min syster jobbar ideelt) här där jag bor och träffa asylsökande, massera dem lite grann, eller bara sitta och prata . Jag har varit där då och då sedan i oktober och lärt känna en del av dem. Bland annat en ung tjej som har varit en mittpunkt i verksamheten, en glad och go tjej. Hon har bott här med sin man och lilla pojke i 3 1/2 år, men har nu fått åka hem till sitt hemland igen idag. Det är helt fel tycker jag att det ska ta sån lång tid innan någonting händer, det borde bestämmas i början när de kommer hit, inte efter 3 1/2 år när barnen bla har gjort sig hemmastadda här, går på dagis och har fått en massa vänner som de sedan får det jobbigt att ta adjö av. Den här pojken har bott här sedan han var 1 1/2 år ca, han tror att han ska hem till mormor och hälsa på och sedan få åka tillbaka "hem" igen.

Nej, undrar varför det tar sån tid egentligen???

fredag 26 februari 2010

Det blev inge "bäbismys"!

Hade tänkt åka in jag till Örebro och ge dem massage där istället, men Bizzy blev dålig helt plötsligt och kräktes när vi var ute på vår morgonpromenad. Hon kräktes och la sig ner på marken och ville inte gå. Men fick till slut med mig henne och hon gick ända hem. När vi kom in så var hon helt konstig, hon gick liksom med huvudet på sidan och ville sträcka sig hela tiden, så där som de gör när de nyss legat. Helt plötsligt verkade hela hennes självförtroende ha försv unnit, hon kom inte fram när jag skulle ge henne lite Frolic. Det var som hon var rädd för att hamna i bråk, till och med katten aktade hon sig för, väldigt konstigt! Sedan när hon skulle lägga sig och sova kräktes hon igen en sväng. Sedan sov hon en stund och när hon vaknade var hon rätt pigg igen, och nu verkar hon som vanligt igen. Trodde ett tag att hon fått hjärnbödning eller nåt eftersom hon gick så snett med huvudet hela tiden. Men det var kanske bara en vanlig illamående som vi kan få ibland, och då beter vi ju oss också lite konstigt!!

Nu mår hon bra igen, springer runt när vi är ute och går och busar och skäller...

torsdag 25 februari 2010

Ett litet klipp som jag tog med telefon, Roxy och Svennis busar!!

Funderar och funderar!!

Eftersom det tar ett tag att få ett kundunderlag så funderar jag på att även erbjuda veckostädning i mitt företag. Det är också ett fritt och bra jobb som jag tycker om att hålla på med. När jag jobbade inom hemtjänsten var det roligaste att städa och göra fint hos de gamla, och de blev ju så tacksamma. Jag har ju även haft ett städbolag förut, men då sysslade jag med byggstädning, flyttstädning och kontorsstädning. Jag känner att jag måste ha något att göra, minst 75 %, annars klättrar jag på väggarna här hemma :-), och det är ju dumt, bättre kan man ju göra av energin. Frågan är bara hur jag ska göra, undrar om jag kan skriva dit det på min hemsida för massagen, eller ser det knasigt ut, Ann-sofies massage och städ ?

Pratade alldeles nyss med min dotter som var på väg hem med sin familj från Sälen. De kanske kommer hit i morgon för lite massage, och då får jag träffa mitt lilla barnbarn som jag inte sett sedan i lördags. De växer ju så det knakar, sedan har hon börjat bli lite blyg så det gäller att träffa henne ofta så hon inte blir ledsen och blyg när jag träffar henne.

tisdag 23 februari 2010

Funderar!

Har sett att det börjar se lite slitet ut överallt här hemma runt dörrposter och fönster. Jag tycker inte att det är ett dugg kul att måla sånt, men det är ju ett nödvändigt ont. Men man kanske ska lugna sig ett tag tills det är lite varmare ute. I och för sig så kan jag ju börja måla dörrposter, eller också kanske det är lika bra att börja med allt samtidit, det får nog bli så..

Funderar även på att bli en s.k kontaktperson till en ungdom som behöver lite stöd. Det kan vara att han/hon behöver hjälp med vardagliga saker som kontakt med myndigheter, eller han/hon kanske bara behöver en vuxen att prata med och känna stöd från ibland. Jag ska ringa till kommun och höra mig för lite vad som gäller. Jag känner att jag behöver göra någonting mer.

söndag 21 februari 2010

Gudstjänst!!

I dag på morgonen har jag varit på gudstjänst i Näsby kyrka. Idag handlade det om invandring. De pratade om vår utvandring till USA mellan åren 1830-1930 och hur det alltid har varit så i världen, och om våra asylsökande här i Frövi. Flera personer deltog i gudstjänsten, det var bland annat en mamma som sjöng en sång om hur det är att vara mamma, en sång hon skrivit själv, annan tjej spelade piano så vackert. Desutom läste min syster en fin dikt. Hon såg ut som om hon inte hade gjort annat, var så förvånad över att hon såg så lugn ut :-). Men sedan sa hon att hon faktiskt varit nervös, vilket man absolut inte kunnat tro. Flera stycken läste någonting på sitt eget språk också. Sedan innan man gick hem bjöds det på kaffe och kaffebröd som två tjejer hade bakat, jättegott!!

Det är skönt ibland att gå till kyrkan, att få lite annan perspektiv på livet, att möta andra människor som man annars inte gör så ofta. Man känner sig glad när man går därifrån.

lördag 20 februari 2010

Vad är det som händer??

Snö, snö och åter mera snö, hur kommer det att sluta? Vi som ska på min dotters 25-årsfest i Örebro i kväll, hoppas man kommer fram på vägarna :-? Men det ska nog gå bra! Det värsta är nog att de ska åka till Sälen i morgon, då får man vara lite orolig enligt tidningarna, vägen dit upp var en av dom farligaste vägarna just nu och som man bör undvika att åka på. Jaha, det var ju inte kul att läsa, men de får väl åka försiktigt. Men et värsta är ju att man vet ju inte hur andra kör, hur försiktiga de är? Nej, det blir nog bra, får tänka så. Syrran med familj ska också upp dit, så det är 2 bilar från famijen som ska ut och slira i detta väglag, hua...

Själv ska jag väl försöka komma ut och ta en promenad med hundarna, men det är förhoppningsvist inte lika farligt, men man vet ju aldrig, kanske hamnar man i diket med 2 st draghundar, det har ju hänt förr :-)). Men först ska jag försöka fixa till min mans nackspärr, så det blir en tur ut till massagestugan nu.

Ha en bra helg alla vänner, vi får se om vi blir insnöade eller inte!!!

Kram

tisdag 16 februari 2010

Ändrat priser!!

Idag bestämde jag mig efter många turer hit och dit, skulle jag sänka priserna eller inte på min massage? Men så var det en tjej som sa att hon önskade hon kunde ha sin verksamhet hemma, då skulle hon kunna sänka priset. Och det är ju just vad jag har, verksamheten hemma, jag kan ju ha lite lägre priser. Sagt och gjort, jag har gjort det, sänkt 1 timmes massage från 360:- till 320:- bland annat. Verkar det dumt, folk kanske tror att jag är desperat, att jag inte har några kunder :-), men så är det inte. Men kanske det kan locka litegrann.....??

Min hemsida, titta gärna in!!

måndag 15 februari 2010

Första tanden..

Igår när mitt barnbarn var här fick jag se ett litet gryn i hennes mun, en liten tand som kommit upp, det såg så gulligt ut. Hon var på ett strålande humör hela tiden som dom var hos oss :-), talade och skrattade. Snart blir hon 5 månader den lilla, tiden går så otroligt fort, snart kommer hon springande och säger mommo :-).

Jag gav både min måg och min dotter massage, och det behövde de verkligen båda två. Det är ju så att de närmaste får minst massage, konstigt nog. Massage är ju så välgörande, sätter igång blodcirkulationen i musklerna, de blir mjuka och elastiska, dessutom blir man pigg och alert efteråt.

Senare kom mina yngre barn K och H och åt mat, H bor ju här men är ofta hos sin kille, men min son har flyttat hemifrån så honom ser man inte så ofta, så det var kul, kul att sitta och prata med dem. Jag är så glad över alla mina barn, ibland måste man nästan nypa sig i armen för att fatta att man har så stora och fina barn..

onsdag 10 februari 2010

De där barnen...

Igår hade jag besök av min dotter och hennes lilla goa bäbis, det var så mysigt att få träffa dom. Lilla N växer så det knakar, börjar bli så där fint mullig på benen och hon börjar verkligen bli en personlighet även om hon bara är snart 5 månader :-). Vi fikade och pratade och när lilla N hade somnat bestämde vi oss för att M skulle få massage för hon har haft ont i huvudet på senare tid, spänningsvärk. Vi tog med oss N:s lilla vagga (som jag har här hemma) till massagestugan och bäddade ner henne i den, sedan började vi massagen. Jag hann nog 1/2 minut, sedan var det någon som började gny. Jag försökte ge henne nappen och röra lite på vaggan så hon skulle somna igen, men icke. Hon skrek mer och mer och tittade sig omkring, vart hade hon hamnat nu? Hon var otröstlig, gillade inte att vara där inne, M försökte ett tag, men det var bara att ge upp. Sedan kom morbror och vi gick in i stora huset igen. Lilla N fick lite mat och sedan var hon så glad igen, satt i morbrors knä så nöjd och glad igen. Det måste ha varit den lilla stugan som skrämde, lite för mörkt kanske med annorlunda lukter :-),. Ja, dessa små liv, de vet redan vad de vill, vilken omgivning de vill befinna sig i :-)..

söndag 7 februari 2010

Solen skiner!

Åh va skönt med ljus, det behövdes verkligen. Promenaden idag blev mycket trevligare, dessutom hade jag sällskap av min yngsta dotter.

Jag är lite beroende av vädret, som min man brukar säga, och jag kan bara hålla med. För mycket mörkt och grått gör mig lite tråkig, får liksom ingenting gjort och kan även bli lite låg. Men idag ska jag sy gardinen till ytterdörren, en grön sådan, har kommit in i en grön period. Konstigt, och när man kommer in på Ikea så finns det massor med grönt, vet inte om det är jag som bara ser det för att jag vill ha grönt, eller också kan inredarna läsa våra tankar :-).

I går lördag fick min son permis från sjukhuset, han ska sen tillbaka på tisdag, förhoppningsvis så har det läkt så han slipper operation. Skönt för honom att komma hem till sin lägenhet en stund.

Igår var jag till kyrkan en sväng och lyssnade på lite musik, min svåger var med och spelade bongotrummor tillsammans med kyrkokören. När man säger kyrkokören tänker man kanske på tråkig musik, men det var det verkligen inte. Vår kantor Titti är duktig som får till en lite roligare reportoar. En låt spelades lugnt och fint och det kom fram en solist till mikrofon och sjöng, och jag satt där och filosoferade som jag brukar samtidigt som de sjöng och spelade. Helt plötsligt blev det en jäkla volym och fart på sången så jag trodde jag skulle ramla av kyrkbänken där jag satt. Blev lite full i skratt, och jag tror kören tyckte det var ännu roligare att se oss kyrkobesökares miner, jag tyckte jag såg hur de flinade lite :-)).

Nej, nu ska jag ta och göra lite nytta, kanske laga lite mat, sy gardinen och kanske byta våra bruna gardiner i sovrummet till några ljusare.

Ha en skön söndagseftermiddag alla mina bloggvänner!!

Kram

fredag 5 februari 2010

Spontan lungkollaps..

I lördags var jag på fest i Örebro och när klockan var ca 22.00 fick jag ett samtal från min son, hans ena lunga hade kollapsat, trodde knappt mina öron när jag hörde vad han sa. Blev så jäkla rädd, såg framför mig honom ett liv med bara en lunga. Jag ställde naturligtvist en massa frågor och han sa att jag skulle få prata med doktorn. Hon tog luren och förklarade att han hade fått en spontan lungkollaps. Det var vanligt bland unga långa och smala män i hans ålder. Jag var fortfarande otroligt upprörd och undrade om han kunde leva med en lunga, hur mår han mm. Men hon lugnade mig med att han skulle bli helt återställd. Han skulle få ligga med dränage, dvs ligga med en slang från lungan ut i en maskin som dränerade lungan så den skulle kunna läka av sig själv.
Jag pratade sedan med min äldsta dotter, hon skulle komma och hämta mig. Sedan åkte vi dit och träffade honom.

Det är konstigt detta med spontan kollaps av lunga, att det är vanligt att det drabbar just smala och långa killar. Jag googlade så klart efter det och fick många träffar på det, läste bloggar om de som drabbats och även läkarsidor som förklarade saken. Inge farligt och lätt att åtgärda, och det är ju tur. Man blir ju så rädd när det handlar om invärtes organ som är rätt viktiga för att vi ska fungera. Men dom är duktiga idag, man känner sig trygg när man är där på sjukhuset, man vet att de gör allt för att det ska bli bra.

torsdag 4 februari 2010

Vad är det som gör att ungdomar mår så dåligt??

Fick höra igår att en pojke i min sons ålder har tagit livet av sig, och man undrar varför det går så långt? Man blir ledsen och rädd när man hör såna tråkiga nyheter. Ser man inte att barnen mår dåligt, eller är det så att barnen är så duktiga på att inte visa hur dom mår? Hur ska man kunna hjälpa då?? Är det vårt samhälle i dag som stressar och sätter ribban för högt, som pressar våra barn, vill att alla ska vara stöpta i samma form. Alla ska vara tillgängliga genom telefon och data, dessutom ska man helst ha massor med vänner, har man inte det då är man en enstöring. Alla klarar naturligtvist inte det, alla är inte gjorda att leva det liv som vi förväntas göra, många vill ha lugn och ro. Det börjar redan på dagis, alla ska kunna sitta still i en ring, alla barn ska helst vara sociala och inte blyga. Sedan när barnen kommer hem ska det vara alla möjliga fritidsaktiviteter, helst 2-3 i veckan, inte ens vi vuxna pallar med det. Sedan är det skolan som sätter höga krav, alla ska kunna prestera lika mycket och i samma takt, hänger man inte med så är det naturligtvist svårt att komma igen. Nej, jag tycker man bör ta en titt på vad som egentligen är värt någonting, att man mår bra och är tillfreds med sig själv, eller att man ska "hänga med" och må dåligt bara för att det ska vara så.

Nu vet ju inte jag vad den pojken mådde dåligt av, men jag känner i alla fall att många ungdomar idag skulle behöva tänka lite mer på sig själva, få kunna varva ner för att orka ta över efter oss tidigare generationer som "kommit på" att vi ska vara tillgängliga och med.

Men nu tror jag att det snart kommer att vända, jag tror inte att betyget kommer att vara så viktigt när ungdomarna ska ta över arbetet efter 40-talisterna och sedan 60-talisterna som är så många.

Ha en bra dag, snart kommer våren!!

onsdag 3 februari 2010

Akvarell

Jag är så sugen på att måla akvarell igen, gjorde det ett tag 2005 efter att jag gått en kurs på Fellingsbro folkhögskola. Sedan kom jag in på en hemsida Margaretas stenkatter och såg vilka fina akvareller hon målat. Då blev jag ännu mer sugen. Kanske jag borde gå en kurs igen, syrran har sagt det till mig vid ett par tillfällen och jag har då sagt kanske. Nej, jag borde nog titta efter en kurs, fast jag antar att det kanske redan startat för den här terminen. I såna fall får jag väl ta fram mina penslar och färger och försöka komma igång i alla fall.

Och snön bara vräker ner, då vore det ju perfekt att sitta här inne och måla. et är ju så kul bara man kommer igång :-).
Nej, nu ska jag försöka komma bort från denna apparat, det blir alldeles för mycket tid här, snart är jag väl fyrkantig, eller vad säger man??

Ha det bra i vinterrusket, vi ses!!


Min första akvarell jag målade...
(ser ni att det är en banan??)

Undrar om det beror på vädret??

Jag har inte haft någon lust med att städa och dona här hemma på ett bra tag, funderar på om det beror på vädret? Förut (2-3 månader sedan) städade jag ofta, dammsög gjorde jag nog varje dag. Men nu känner jag inte alls för det, har liksom tappat sugen. Antingen beror det på vädret eller också på leda. Jag har nog varit här hemma för länge, ser samma saker dag ut och dag in..

Skulle behöva få in något nytt i huset, något mer färgglatt, det är ju väldigt beiget och brunt här inne. Tur att det finns lite tulpaner som livar upp lite.

Jag ska nog ta och köpa lite mer detaljer i pastell som piffar upp här hemma.

måndag 1 februari 2010

Det börjar rulla på!!

Jag får mer och mer kunder nu, så jättekul, jag är så glad för det....:-)). Tänk att det kan vara så kul att massera, eller kul kanske är fel ord, tillfresställande ska man nog kalla det. När man har en kund liggande på massagebänken känner man att man vill henne/honom så väl, man vill att de ska ha det så skönt det bara går. Men ibland måste man ju även göra så det känns så där "sköntont", men jag tror de flesta står ut :-).
Nu har jag även en lokal inne i Örebro där jag kommer hålla till ett par dagar i veckan, beroende på efterfrågan.

Nu på onsdag öppnar Kicki sin butik igen efter ett litet semesteruppehåll, där finns mycket fint... ! Jag ska ta en tur dit och se om hon har något fint som passar i min lilla massagestuga :-))..... http://www.minskattkammare.blogspot.com/

Ha en bra kväll mina bloggvänner!!