torsdag 12 november 2009

Varit på föreläsning..

I går kväll var jag på en föreläsning av Johnny Modigh på Masugnen i Lindesberg. Den handlade om hur man tar tillvara på det positiva trots motgångar, en bra och intressant föreläsning.
Han berättade utifrån sitt eget liv bland annat som inte hade varit så lätt.
Det som var viktigt för att nå dit man vill var naturligtvist motivationen och att man har ett mål, han sa ungefär så här:

"Man måste ha en bild, ett mål i huvudet hur det kommer att se ut när man börjar arbeta med något".

Man ska tydligt se en bild hur det ser ut när man är färdig. Det kan handla om viktnedgång, sluta röka, ja allt som man har bestämt sig för att göra, kanske ett företag man ska starta.
Dessutom pratade han om detta med att programmera, att ligga på kvällen när man är mitt emellan vaken och dröm, att man då om och om igen säger det man vill ska hända, tex i morgon ska allt bli bättre.
I slutet gav han oss ett litet tips; programmera om din man, att han ska börja älska städskåpet, att han ska börja tycka om dammsugaren :-).
Då räckte en kvinna som jag känner upp handen och berättade att hon en morgon hade sagt till sin man när han var i det halvslumrande tillståndet, att han skulle dammsuga där hemma. Och när hon efter jobbet kom hem hade han sagt: -vet du vad jag har gjort idag, jag har dammsugit. Rätt kul, kanske skulle prova att säga till min man ikväll att han kommer att älska vår tvättmaskin...

1 kommentar:

Madde sa...

Åh vilket bra tips....
Ska absolut testa det på min man.
Nej men allvar....det här tror jag på absolut.
Ha nu en bra helg med dina nära och kära.....Själv har jag en jobbarhelg,men det kan vara mysigt det med;)
Kram Madde