söndag 1 januari 2012

Ett litet tips...

Många av oss lever i en tid med mycket stress och krav, vi ska alla vara uppkopplade på olika sätt, bla genom data, telefon och tv. Många av oss har även en otrolig stark empati, så stark att man bryr sig mer om andra än sig själv, ibland kan man även tycka sig känna andras känslor och smärtor. Detta kan göra att man blir otroligt trött, man är liksom uppkopplad på ett känslomässigt plan. Så jag vill ge ett tips på hur jag gör för att avskärma mig och inte ta åt mig så mycket. Det tipset har jag fått från: Positiv energi :10 recept som omvandlar trötthet, stress och rädsla till livsglädje, styrka och kärlek, av Judith Orloff.
Tänk dig att du förlänger din svanskota, att den blir så lång att den går långt ner i jorden, långt långt ner. Du ska tänka att du jordar dig och kan inte ta emot "negativ energi". Du kan även tänka dig att du omsluter dig med ett genomskinligt äggskal, på detta sätt kan du också "skydda" dig.
Skyddet" med äggskalet kommer inte från boken, utan det tipset fick jag på en kurs i positivt tänkande.
Nu är det ju inte så att man ska låta bli andras problem, men ibland behöver man ta en paus och bara bry sig om sig själv, eller man kanske behöver sålla lite..:-)

4 kommentarer:

Min Skattkammare sa...

Gott nytt år!
Oj....det där med svanskotan blev alldeles för avancerat för mig. ;o)
Det finns väldigt mycket sånt på marknaden nuförtiden. Självutnämnda "profeter" annonserar löftesrikt i fyrfärg.
(absolut ingen kritik mot dig nu!!)
En god massage och ett gott samtal tror jag räcker långt....
Jag ska komma och prova nån dag! :o)
Kraaaaaam på dig!
Kicki

Min Skattkammare sa...

....bara jag igen. ;o)
Det jag skrev låter kanske hårdare än det var tänkt. (vill bara säga det).
Jag har också lätt att känna mig tyngd av andras behov. Fast jag tror inte alltid att det är empati man känner, utan skuldkänslor. (nu utgår jag från mig själv). Det finns människor som tränat hela livet på att manipulera andra att känna så. Jag tror att det är så här:
Empati engagerar. (man vill hjälpa och stötta)
Skuldkänslor tynger. (man känner sig tvingad och ofri)
Och så kan man inte dela på sig, så är det bara.
Jag håller med dig om det här med att vara uppkopplad....usch. Jag är inte gjord för dataåldern. En riktig grottmänniska....det är vad jag är! ;o))
Kraaam

Ann-sofie sa...

Du är så välkommen Kicki på massage om du vill prova..:-).
Det är ingen fara med det du skrev, alla har vi rätt ha olika synpunkter på saker och ting, och alla har vi olika erfarenheter, tur är väl det..:-).
Kraam på dig med!!

Ann-sofie sa...

Det som jag skrev om har nog en hel del med tankens kraft att göra, man föreställer sig att man blir skyddad och kan få den känslan sen..