fredag 18 november 2011

Får lägga till en sak på listan..

Ikväll var jag, min syster, mina två döttrar och min pappas tjej ute på tjejmiddag. Jag åt Carpaccio (rå oxfilé) till förrätt, Hjälmargös till varmrätt och glass m varma hjortron till efterrätt. Det var så gott och inte blev det sämre av det trevliga sällskapet :-).

Efter middagen var ingen sugen på någon fortsättning på kvällen så vi bestämde att det fick sluta där. Jag som inte druckit någon alkohol till maten skulle köra alla hem. Vi åkte först till min pappas tjejs ställe och släppte av henne. Där följde syrran med upp till hennes lägenhet för att hämta sin telefon som hon glömt där tidigare på kvällen.

Under tiden tog jag fram fälgkorset för att känna på muttrarna på det högra framdäcket, misstänkte att det kunde sitta löst eftersom det lät som det när vi körde. Jag började med några muttrar och kände att de skulle kunna dras till lite mer. Jag tog i rätt mycket på nästa mutter, det var bara det att den var mindre så fälgkorset släppte plötsligt över muttern så den for iväg och jag efter så jag tappade balansen och höll på och slå på huvudet. Men jag försökte så gott det gick hålla balansen så länge det gick så jag sprang på huk flera meter framför bilen innan jag kom upp i stående ställning igen. Min yngsta dotter stod bredvid och tittade på, hon frågade lite argt vad jag höll på med (hon blev nog rädd). När jag sedan skulle prova igen så påpekade hon att; -nu kommer det en buss. Det var så att vi stod på en trottoar så det kunde ha varligt farligt om jag "sprungit" en bit till framför bilen, och nu kom det som sagt en buss. När jag var klar knackade hon mig på axeln, och så pekade hon in i bilen där min äldsta dotter låg och kved av skratt. Hon hade sett alltihop inifrån bilen, jag hade ljusen på så hon såg allt väldigt tydligt. Sedan skrattade vi så vi höll på att dö..., och efter att vi berättat för syrran, då krampade nästan magen..:-)).

Men samtidigt kunde det ju ha gått väldigt illa. Tänk om jag stupat direkt istället och slagit ut alla framtänderna, skrapat sönder hela ansiktet, fått hjärnskakning och kommit till M och K:s födelsedagskalas på söndag med mitella....Ja fantasin och skratten flödade när jag och syrran åkte hemåt i novembernatten..:-)

5 kommentarer:

Malin sa...

Skönt att det trots allt gick bra och det är ju som sagt kul att man kan roa sina barn ;-)
Kram

Anonym sa...

Haha, men mamma då.. Du kan inte veta vad en domkraft är, för den drar man inte åt muttrar med utan den "hissar" man upp bilen med. Du använde ett fälgkors :) Haha återigen så får jag påminna dig om att du bara blir mer och mer lik mormor :)) Du är bäst! Puss och kram Madde

Ann-sofie sa...

Hoppsan sa, jag har nu ändrat till fälgkors, tack Madde. Ja du vet vad du har att vänta dig..:-))!!

Min Skattkammare sa...

Ha ha ha....jag gillar hälsningen från dottern!
Den innehåller både go värme och ett kallt konstaterande. ;o)
Men tror hon att hon kommer undan generna och tidens gång....;o))))
Skönt att det gick väl!
Kram Kicki

Ann-sofie sa...

Ja Kicki, vet inte vad man ska säga..:-), men det är väl så; "mamma är lik sin mamma"..:-).

Kram