fredag 15 januari 2010

Vad ska man tro??

Många tittar in på min hemsida om panikångest och skriver i min gästbok, och det tråkiga är att det är så många unga som drabbas av det. De stressas av skola, ska alltid vara tillgängliga per telefon eller data, vi är ju inte gjorda för det. En tjej skrev att hon har en stor empati och mår så dåligt när hon läser om allt som händer i tidningarna, olika katastrofer mm. Jag tror faktiskt att det inte är bra för oss att få all den information som vi får med nya sjukdomar som kommer och de olika katastrofer som händer ute i världen. Många klarar av det men inte alla. Visst är det bra att de skriver om det så man kan hjälpa med pengar och förnödenheter så klart och man kan ju naturligtvist välja att inte läsa om det.
Sedan kan man ju undra om allt som skrivs stämmer, alla bilder som läggs ut i samband med en katastrof är riktiga bilder som händer just där. När jag pluggade fick vi läsa källkritik, och då påpekade man att bilder som visades i tidningar i samband med tex kriget i Irak inte alltid stämmer, bilderna kan komma från ett helt annat tillfälle.



Vi satt och diskuterade det hemma igår vid middasgbordet, då man i skolan visar bilderna på klimatförändringarna, hur isbjörnarna ligger på isblock och inte kommer någonstans. Man undrar ju då om dessa bilder stämmer, eller om det är fusk också, läste om det någonstans i tidningen, att dessa bilder inte stämmer, eller vad tror ni?? Bilden ovan ser ju faktiskt för hemsk ut, stackars isbjörnar, man hoppas ju att det inte stämmer, men det gör det ju säkert...Foto: AP, Expressen.

1 kommentar:

Madde sa...

Usch...det där gillade jag inte.Nej fy jag hoppas verkligen att dom där bilderna inte stämmer.
Stackars Isbjörnar i så fall.
Bra inlägg var det i vilket fall vännen,det ska du veta.
Kram Madde