söndag 19 april 2009

Framgångsrik!

Av någon anledning tror jag att många människor har en strävan att bli framgångsrik på ett eller annat sätt, vilket jag antar människan är skapt till. Men många gånger sätter man kanske ribban för högt och det kanske blir ett plattfall bakåt istället, kanske flera gånger om. Detta gör ju naturligtvist att självkänslan sviktar och man börjar då tvivla på sig själv.
Men då undrar man, varför har man denna strävan, varför kan man inte bara lugna sig och stanna till i livet, stanna kvar där man är och vara nöjd?

"...tvånget att vara framgångsrik skapar jämförelsesituationer som gnager hål i självkänslan." (Stig-Arne Berglund,2000)

Vad beror strävan efter framgången av, är det arv och miljö, tex. rastlöshet eller uppfostran, eller är det samhället genom media som får människan att puschas framåt? Tänk bara all ny teknik som kommer fram hela tiden, alla snygga kläder som finns i reklamen, vad gör inte den med oss människor, jo, trycker på, gör att vi måste tjäna mer pengar för att skaffa oss dessa prylar, för att hänga med. Och vad betyder det, jo vi måste bli någorlunda framgångsrika för att kunna skaffa allt detta, alla grejar inte det.

Men framgång är ju så mycket mer, bla. att utvecklas som person är ju otroligt framgångsrikt, att vara en bra människa, inte att förglömma :-)), antagligen det mest framgångsrika.

Är själv en person som är impulsiv och rastlös, tror hela tiden att det finns bättre saker längre fram . Undrar varför, och vad?

Inga kommentarer: