tisdag 13 december 2011

Varför allt detta materiella??

Igår var jag barnvakt till mitt goa lilla barnbarn, hon är så mysig och så duktig, måste bara få skryta lite. Hon är alltid en aning rädd för vår hund och katt när hon kommer, men så i slutet på dagen så säger hon, "hej oxy (Roxy)", så där som när man pratar med en bebis, och så klappar hon på henne. Hon är också en baddare på att diska, älskar vatten...

Vi fick även besök av gammelmormor och gammelmoster och hennes lilla pojke. Vi fikade och pratade en del, bla om det materiella, dataspel, telefoner, tv mm. Min syster sa; "tänk om man kunde bo i en liten stuga på landet och leva som man gjorde förr", inga datorer då inte. man kan odla och vara mer ute på sommarhalvåret och baka mer och handarbeta på vintern, och kanske besöka varandra lite mer, träffas och ta en fika. Man blir faktiskt lite stressad av att kolla en massa på datorn, det är mail, det är bloggar och facebook. Tiden går ju hiskeligt fort när man väl sätter sig och börjar surfa runt, tänk vad mycket annat man skulle hinna under den tiden. Jag vet att man kan låta bli..:-), och kanske jag skulle ta och göra det en tid för att se.

Min syster berättade sedan om en familj som hade en liten stuga på landet som dom bodde i längre perioder, där bla deras 16-åriga pojke fick arbeta mer med kroppen, med att hugga ved bla. Han hade sagt att han kände sig mer levande när han fick göra det. Nu sitter de flesta ungdomarna framför sina dataskärmar, det är inte mycket dom rör sig, om dom inte håller på med idrott förstås..

Jag är glad att detta med dataspel inte var så stort när mina barn var små, för det har ju verkligen utvecklat sig snabbt de sista 5-10 åren. Till och med då var barnen mer ute och lekte tycker jag, eller är det bara vad jag tror att jag minns..??

3 kommentarer:

Anonym sa...

Världens goaste lillsnutta och världens bästa mormor!

Malin sa...

Vi har oxå pratat om det där ibland, att det vore så skönt att ta avstånd ifrån detta, det nya livet med internet, facebook, bloggar, Tv- och datorspel. Tror man skulle må mycket bättre då men man skulle samtidigt bli isolerad. Svårt när utvecklingen går FÖR långt.
Kram

Ann-sofie sa...

Ja, man är ju inne i allt det där...:-)) Kram