måndag 8 mars 2010

Kvinnors kamp för jämställdhet!

"Det har gått 100 år sedan man firade 8 mars som en symbol för kvinnors kamp för jämställdhet och rättvisa" Så står det idag bland Åsikter i Nerikes Allehanda, och det är bara att hålla med vad det står där. Jag tänker även på detta med Trafficing, när flickor slussas hit från andra länder och tvingas bli inlåsta i någon lägenhet och jobba som prostituerade, eller när man som orolig mamma till en tonårsdotter inte kan sova lugnt för att man vet att hon är ute på fest och ska ta bussen hem på kvällen, vad kan då hända mellan bussen och vårt hem? Man ser framför sig bilder på hur någon, eller några stannar och sliter in henne i bilen och sedan våldför sig på henne. Tänk bara på alla våldtäkter som har skett i Örebro, och där går ens dotter på kvällarna ensam ibland.

Nu är det ju inte bara tjejer som behöver vara rädda i dagens samhälle, även killarna. Jag vet en kille som blev nerslagen helt oprovocerat när han gick och talade i telefon av ett gäng andra killar. Man undrar ju hur det ska bli och vad allt detta beror på. Det får man väl aldrig nåt svar på, våld har väl alltid förekommit i vårt samhälle, men det bör ju göras något åt det. "Föräldrar på stan" är bra, det tror jag kan motverka mycket våld, men det behövs många till det.

2 kommentarer:

Min Skattkammare sa...

Det här med våldets varande är verkligen en fråga som den mest vise går bet på.
Att människan har många djup och skikt där mycket skräp samlas kanske är förklaringen.......
Då måste någon annan gripa in och fylla på djupen.
Det finns nog bara En som kan.....
Kram Kicki

Suzana sa...

Ja usch vad hemskt det är med det upptrappade våldet, och yngre och yngre tycker jag att dom är. Bara det här med härvan om den fd polismästaren...usch och fy!

Grattis på kvinnodagen!
Kram