måndag 15 mars 2010

Första löprundan!!

I dag när jag var ute på Facebook blev jag så inspirerad av en tjej som varit ute och tagit en löparrunda. Jag satte på mig mina löparskor och träningsdressen och stack ut jag också. Det var lite jobbigt i början innan lungorna vande sig vid den kalla luften, det var lite tungt att andas i början, men sen gick det bra. Jag tog mig faktiskt runt hela "Liarundan", det kändes otroligt skönt, det är ju en bit. Det märks att de långa promenaderna med hundarna gjort nytta :-).
Så nu blir det att springa varannan dag, förhoppningsvis!! Konstigt nog brukar första rundan vara den lättaste, den andra brukar gå tungt, men sen den tredje brukar gå lättare igen. Sedan tar det 7-8 gånger då det känns skönt, då sitter man fast, då är man beroende :-).

Måste också berätta att min kusin med familj som bor på andra sidan gärdet såg 8 st älgar gåendes på cykelvägen bredvid vårt hus i går, de kom från baksidan av vårt hus. Jättehäftigt, det hade varit kul att se, det är spår överallt och dom håller sig häromkring fortfarande. Min man ringde i morse från jobbet och sa att de varit här i morse också, och det märktes när jag skulle ut med hundarna, de blev helt tokiga, och det är klart, älghundar som de är :-).
Ska försöka ta kort på dem, de kommer säkert röra på sig ikväll...

3 kommentarer:

Mormors veranda sa...

Åhh va härligt med en löprunda! Den är bra när man vill "rensa" hjärnan lite. Önskar att jag också kunde det,saknar den mycket, men den tiden verkar vara förbi, tyvärr.
Häftigt med så många älgar på en å samma gång. Hoppas du får se dem också.
Ha de gott! Kraam Ingela

Suzana sa...

Det är så skönt med löparrundor, när man har kommit in i det. Och precis som du säger, det tar ett par rundor innan man är fast, beroende.
Mina löparskor, mina älskade löparskor, har gått sönder. Så jag måste fixa mig ett par nya så att jag kan ge mig ut på mina rundor. Och precis som med löpningen, tar det ett par rundor innan skorna känns sköna :)
Ha en riktigt fin tisdag!
Kramar!

Ann-sofie sa...

Ja Ingela, visst rensar det hjärnan, var helt slut efteråt så jag visste knappt vad som var fram och bak, nej skämt o sido, jag vet vad du menar. Synd att du inte kan springa, men du promenerar väl mycket istället och det tömmer ju också huvudet en hel del. Några älgar har jag inte fått se, men de finns kvar här enligt min granne Sven som jag pratade med alldiles nyss, men han tror de är på väg bort, börjar ta slut på maten här för dom.

Mina löparskor är också trasiga, jag får alltid ett hål framme ovanför stortån :-), men det får vara så länge, blir samma efter ett par veckor om jag köper ett par nya, vet inte riktigt, spretar väl med tån på nåt sätt..

Ha det bra i solskenet!!
Kram