onsdag 22 oktober 2008

Balans i kropp och själ!

Har hamnat i Stayfriends-världen nu också, kul att se alla som är med där. Det som är kul är att se bilder på personer som man inte har sett på länge. Och man hamnar i kontaktlistor lite överallt. En del har 80 kontakter medan en del bara har 1. Jag känner en tjej som är med i många olika saker som Lunarstorm, Stayfriends, Facebook, familjesidan, eller vad den heter, det måste ta tid att hålla på med. Undrar hur många som sitter och håller på med datan på kvällen istället för att titta på TV (jag tex )? Man kan ju lika bra sitta framför datorskärmen istället för att glo på TV:n i och för sig. Var med i Facebook ett tag, men det blev man ju stressad av, man fick en massa saker man skulle svara på från folk. Svarade man inte kände man sig ju elak. Gick ur det där till slut, men det var krångligt vill jag lova. Det var min äldsta dotter som till slut talade om hur man gjorde.
Undrar om denna datavärld till slut gör att folk inte kommer att umgås på riktigt längre, att man umgås på nätet, det känns lite skrämmande. Det är ju inte samma sak längre, förr när man var liten då kunde det ju komma folk hem helt plötsligt och man satte på kaffe, vart har det tagit vägen? Men ska man vara ärlig kan ju ibland kännas jobbigt om det kommer någon helt oanmäld in genom dörren. Jag tror det är för att man inte är van med det, man borde vara lite mer avslappnad och ta varje dag som den kommer och bara vara.
Jag läser en bok nu som handlar om att hitta balans i kropp och själ, en jättebra bok. Där står det som man i och för sig redan vet, dvs hur kroppen arbetar för att du ska må bra, medan du "misshandlar" den och inte gör som den säger att du ska göra. Säger kroppen att du är mätt då ska du sluta äta, är kroppen trött, då ska du vila. I boken står också att kroppen arbetar bättre när du inte är med, dvs när du sover, då arbetar den som bäst, då är inte du där och stretar emot. Det stod även att man ska vara den person som man är innerst inne, inte ta efter andra, man ska helst vara ett original. Man ska klä sig och bete sig som man vill, vill man gå och skratta bland folk för att man känner sig lycklig så ska man göra det, även om folk då tror att man är knäpp. Men det törs man ju inte. Se på alla barn som ännu inte har hunnit lärt sig hur man ska bete sig än, vad avslappnade dom är, dom skrattar och gråter när dom känner för det. Det är så man ska leva om man ska må som bäst, inte streta emot och bli stela och tråkiga.
Tänk om man skulle ändra sitt beteende nu, bli ett original, undrar vad folk skulle säga då?

1 kommentar:

etthemivitt sa...

Vad roligt att du har kommit igen med bloggandet, till skillnad mot mig :) Men det kommer nog snart. Jag tycker i alla fall att det är så kul och läsa när du har skrivit ett nytt inlägg :) Älskar dig! Puss och kram M