tisdag 22 maj 2012

Kycklingarna växer fort...

Kycklingarna växer, de äter ägg och undulatfrön. Det som är så roligt redan efter 3 dygn är att de krafsar med fötterna som hönsen gör när de pickar efter mat redan :-). Jag har tagit med dem in till hönsen och tupparna, men de bara glor på de små, de verkar inte bry sig så mycket.

Vi har blivit klara med vårt växthus, röda rummet. Vi har där inne satt ett persikoträd, planterat tomater, gurka, melon och paprika. Jag köpte även lite kryddor, mest för luktens skull :-).




tisdag 15 maj 2012

Snart klart..:-)

Nu är det inte mycket kvar förrän vi kan gräva ner vinrankan och plantera physalis och tomatplantor.

Nu är det inte heller långt kvar förrän mina första kycklingar kläcks, ska bli så spännande. När jag lyser äggen nu rör det sig och jag kan t.o.m se dunet..:-).

söndag 13 maj 2012

Nytt rekord...

Jag har ju skrivit förut om när jag sprang 4 varv runt elljusspåret och inte kände att jag var trött förrän jag gick till bilen. I dag slog jag rekord under min Liarunda (7,3 km) med 6 min, helt otroligt!!
Nu vet jag vad det beror på, jag dricker ju Fitline Powercocktail. Det låter som värsta bioreklamen, men det är sant..!! Det ökar prestationsförmågan bl.a. Ett plus är att jag blivit av med mina myrkrypningar i armar och ben när jag ska sova, och min magkatarr.

Här kommer lite bilder på vårt projekt "växthuset", nu är det bara  lite målning kvar.

onsdag 9 maj 2012

Det rör sig där inne...

Jag har ägg i äggkläckningsmaskin nu, och igår så lyste jag äggen och såg hur det rörde sig där inne, jättekul! Hoppas det blir något nu, men jag vill så gärna att kycklingarna ska kläckas hos en höna, funderar på som jag tidigare skrivit på att lägga äggen hos en höna som ruvar. Och nu ligger det en höna och ruvar på ägg, men risken kan tydligen bli att hönan låter bli de andra äggen när ägg kläcks, och det vill jag ju inte?. kanske jag då kan lägga de äggen i äggkläckningsmaskinen. Usch, fy, det känns som värsta experimentet..
Jag får se hur jag gör...

Idag blir det att åka till Örebro och kolla på korpfotboll. Min son, min måg och min svåger ska spela i samma lag, i Wadköpings målerilaget. Det brukar  gå rätt hett till på dessa matcher, nästan värre än vanliga seriematcher. Bilder kommer nog senare..

En bild på vår Roxy och Lisa, ett par kompisar..:-)




Ha en bra dag även om det är regn och rusk..!!


tisdag 8 maj 2012

Löpning, men inte med måtta :-)

Igår var jag inne till Örebro på Stadium Outlet och köpte mig ett par löparskor. Jag hade faktiskt bestämt mig för att bara promenera hädanefter, men när våren kommer så kommer lusten till en skön löprunda. Man får en så otrolig skön känsla efter varje runda, endorfinerna bara frodas känns det som.
Tog bilen till elljusspåret och tänkte ta två varv, ett varv är 2,3 km, men det blev 4 varv till slut. Jag kan inte ta det lugnt, jag kör på tills jag vinglar till bilen sen. Det konstiga är att jag känner mig inte speciellt trött under löpningen, känns som jag kan springa hur långt som helst. Det som känns är i höfter, ländrygg och nacke, det är väl mina diskbråck kanske?. Men jag tror att om jag joggar så kommer det att ge med sig till slut. Det som är konstigt är att jag har ingen speciell träningsvärk idag, jag brukar knappt kunna gå efter en sådan första runda. Det kanske berodde på att jag drack mjölk i går kväll, en gamal jobbarkompis skrev nämligen på FB att mjölk är bra mot träningsvärk.

söndag 6 maj 2012

Tiden går fort..

Oj, vad tiden går fort. Det är ca 8 år mellan dessa tre kort :-). Jag har svårt att känna att jag redan är 47 år snart, jo, när jag reser mig ur soffan på kvällarna förstås, då är man stel :-)).



lördag 5 maj 2012

Sjuk höna..

Jag har den senaste veckan märkt att en av hönorna hållit sig lite i bakgrunden (sitter i fönstret). Hon äter och så, tar för sig som vanligt, men jag hittade en blodklump under där hon brukar sitta häromdagen. Tänkte direkt att henne får jag nacka, hemska tanke. Gick direkt och googlade vad det kunde vara, och hittade äggledarinflammation som visade de symtom som hon har. Ringde morgonen efter till veterinären och fick penicillin som jag ska ge henne i 10 dagar. Nu har hon ätit det i 3 dagar och hon verkar redan må bättre, hon till och med la ett ägg idag. Hon är lite blek om sina haklappar och kam, men jag hoppas de får lite färg snart. Jag pillar i en tablett i ett majskorn så det pickar hon i sig snabbt som ögat. Kändes lite lustigt när Apotekarn sa högt "- en halv tablett åt höna i 10 dagar", några drog lite på smilbanden när de tittade på mig (eller också inbillade jag mig). MEN, jag tycker om mina hönor och har fäst mig vid dom, och denna känner jag lite extra för, hon var lite utanför flocken ett tag efter att hon flyttat in hos mig som 1-åring.

fredag 4 maj 2012

Blev inga kycklingar...igen!

Nu undrar jag vad som kan vara fel, min höna har legat och ruvat och ruvat så duktigt så jag var säker på att en kyckling skulle det bli. Men så helt plötsligt slutade hon ruva och satt med de andra på sittpinnarna istället när jag kom in en morgon. Jag kände på ägget och det var kallt, och det luktade ruttet. Det hade nog dött där inne i slutet. Tyckte synd om Silvia som legat och varit så duktig så länge utan att få något för det.  Så nu lånade jag en äggkläckningsmaskin och la i några ägg för att se om det ger något. Det som bekymrar mig vid sådan äggkläckning är hur kycklingarnas första tid blir, vill ju att de ska ha sin mamma och följa och lära sig av. Kan man inte lägga några av äggen från äggkläckningsmaskinen i redena där en höna ligger och ruvar den sista dagen innan kläckningen?
Någon som har erfarenhet?

Växthusbygget har börjat..

Nu är vi igång med att bygga vårt växthus, grunden och stommarna är klara. Det tråkigaste behöver ju göras också, nämligen måla, men det går :-). Det är ju naturligtvist min man som står för allt bygge, jag får hålla i ibland när han skall kolla hur det kommer att se ut med glaset på bla. Det är värmeisolerat så vi kommer att kunna sitta där inne med våra odlingar tidigt på våren och sent på hösten.

Gå gärna in på www.byggla.se, där kan ni följa vårt byggprojekt. Vårt projekt heter "Växthus i Dalbo".

Trevlig helg på er alla!!