måndag 27 februari 2012

Lyssnar på Ted Gärdestad på Spotify

Nu när jag städar lyssnar jag på Ted Gärdestads låt Sol, vind och vatten på Spotify och blev att tänka på vad Kenneth, hans bror berättade. Han berättade att Ted hade vissa önskemål när Kenneth skulle skriva hans texter, det fick helst inte finnas K, T och P med, det skulle låta mjukt, inga "puffar" aom det kan bli i en mikrofon när man säger P, det lät så kul när han berättade. Dessutom fick det absolut inte finnas några hårda ord, det skulle vara kärleksfullt. Dessutom kom Benny Andersson och Björn Ulveus med sina förslag, så han hade det inte lätt Kenneth Gärdestad när han skulle skriva Teds sånger.
En till rolig sak var att Sol, vind och vatten egentligen skulle hetat Sol, vin och vatten om Ted fått bestämma, men då sa Kenneth ifrån för det trodde han inte pappa skulle gilla..:-)). Pappan hade även synpunkter på "Eiffeltornet", inte vill väl någon hoppa ner därifrån..:-).

söndag 26 februari 2012

Till minne av Ted Gärdestad

Ikväll var jag, min man, min kusin och hennes man på konsert på Conventum. Det var en konsert med bl.a Janne Schaffer, Erik Lind och Teds bror Kenneth. Sedan var det en stor kör med, och det var maffigt. Kenneth pratade emellan musiken och berättade då om Ted och hans musik, hur han blev psykisk sjuk. Det var intressant! MEN helt plötsligt hör man någon vråla bakom oss; " - Detborde bli lite mer musik nu, det är ju ett jäkla snackande". Jag trodde inte det var sant när jag hörde det, där stod Teds bror och var känslosam och berättade om broderns liv. Det var väl liksom det som var meningen, det var en minneskonsert! Efter det försvann stämningen som var, som tur var fixade Janne Schaffer till det med att säga att man måste få prata också.
Min kusins man sa när vi åkte hem ungefär så här: "Undrar hur en sån tänker som häver ur sig något sådant som ikväll?"
Ja, det undrade vi andra också, han kan ju inte ha ett uns empati..
Erik Lind som varit med i Idol och Melodifestivalen tolkade Ted Gärdestad jättebra, rösten var väldigt lik.

tisdag 21 februari 2012

Djuren..

Nu har jag varit ute och nattat mina små djur där ute, hönsen och kaninerna. Man blir på lite bättre humör bara av att gå ut dit en stund, och inte nog med det, hönsen har börjat värpa igen efter en stunds uppehåll. Och äggen är större nu än vad de brukar vara, kul.!
Nu ikväll har jag skickat efter en taklampa som jag ska ha i köket, den bruna lampan passar absolut inte in längre. Det roliga var att man fick välja en vara på Jotex som man fick 50 % rabatt på, så det gjorde en otrolig skillnad på den lampan.
Den kommer att göra köket till ett helt nytt kök tror jag..

Nu börjar det bli ordning..

Nu är alla fönster klara och vi har fått dit fönsterbrädor..:-). Så skönt att det är klart, oreda var bara förnamnet..:-).

Det finns hur mycket som helst att göra här hemma, men jag har ingen som helst lust att ta tag i det, vet inte varför. Men lusten till det kanske kommer lite senare förhoppningsvis, annars blir det inte kul, känns jättetråkigt att greja hemma när inte lusten till det finns. Usch, jag känner faktiskt ibland att jag bara skulle vilja bo i ett rum och kök, slippa hålla på och inreda och ha det "fint" hela tiden. Visst är det kul när man väl har det fint och mysigt, men det är inte kul när det blir ett måste av det hela. Jag kan bara bli stående mitt i huset och inte veta vart jag ska börja, jag kan börja på ett ställe och sedan fortsätta på ett annat, det blir liksom inte klart någonstans :-). Jag är en person som vill hålla på med större grejer, röja ute och få elda är mer min grej, det där finliret med gardiner och prydnadssaker är bara ett måste som sagt.

onsdag 15 februari 2012

Uj vilken röra...


Nu ser det ut här hemma vill jag lova, damm, damm och damm, orange damm. Men fina fönster fick vi här hemma..:-). Nu kan jag tvätta fönstrena inifrån, bara det är så skönt. Nu är det fönsterbräder som fattas, ser ju lite tomt ut just nu utan gardiner och blommor.

söndag 12 februari 2012

En snabbvisit i Sälen..


I fredags kväll bestämde vi oss för att åka till Sälen lördag morgon. Vi håller ju på att byta fönster så det är kaos hemma. De håller på i alla rum för tillfället så vi kände oss en aning överflödiga.
Så klockan halv 9 igår morse åkte vi och kom fram vid halv 1. Jätteskönt att vara här uppe, lugnt och skönt.
Idag söndag är det strålande sol och -1 grad ute.

fredag 10 februari 2012

Måste berätta...:-)

Igår när jag skulle köra ner ett skåp till min lokal där jag ska köra massage så höll det på att bli katastrof...
Det finns en hiss där som jag skulle använda, denna hiss är liksom öppen och man får stå och trycka på knappen hela tiden för att den ska åka upp.
Jag lassade in skåpet som var i delar i hissen. Jag lutade delarna mot sidan där knapparna är. Sedan sprang jag upp och tryckte på "Hit"-knappen så den skulle komma upp. Det var bara det att de längsta delarna flyttade på den jättestora spegeln som sitter på väggen där hissen kommer upp. Och spegeln i sin tur flyttade på innertaket. Puh, men jag hann få stopp på det innan det blev katastrof, det flyttade bara på sig lite, men jag måste fixa det för en list sitter lite snett så en del takplattor sitter inte på sin plats. Måste försöka fixa det idag innan någon ser det..:-)

Usch, tänk om hela den stora spegeln lyft sig lite mer och bara brakat ner på golvet, sju års olycka. Blir helt svettig när jag tänker på det..

jag har känt saker..

Jag har jättelänge känt att det är någonting i vårt hus som inte känns bra. Jag har mått dåligt helt enkelt när jag varit hemma, jag har känt mig irriterad, frustrerad och ledsen. Sedan har jag vaknat på nätterna och svettats och fått sån ångest ibland och haft en känsla av att jag håller på att dö, eller försvinna bort kanske är ett bättre ord. När vi flyttade in här hände det mycket saker, lampor tändes och släcktes, när vi satt på nedervåningen lät det som någon flyttade omkring möbler i yngsta dotterns rum. Min son kände att någon klappade på hans täcke när han låg i sängen och både sonen och dottern hörde saker som flyttade på sig. Nycklar som hängde på en krok var borta en morgon och när jag kom hem hängde de där, och ingen i familjen hade rört dom. Men det värsta var nog känslan som jag haft.

Så jag tog kontakt med mediumet Jessica som bor i Örebro, hon kom en dag för att känna av lite.


När Jessica kom kände hon först av nedervåningen och fick då kontakt med en jättegammal tant som hade varit jordemor förr här i trakten, hon var en snäll tant som bara ville vara här och kolla till lite. Hon var inte bara hos oss, utan hon går omkring här i Frövi hos olika familjer. Henne har jag känt av när vi hade vårt sovrum där mediumet kände av henne. Jag vaknade en gång av att en gumma satt och höll min hand. Jag var livrädd då och vågade inte titta, men jag såg framför mig hur hon såg ut. Denna tant tyckte om att vara hos oss för vi har djur.

Sedan gick Jessica vidare till övervåningen, och när hon var på sista trappsteget stannade hon upp och sa att det var väldigt tungt där. Vi fortsatte upp och där fick hon kontakt med en farbror som var frustrerad, arg och ledsen. Han hade blivit lurad av folk som lånat pengar av honom, och han var ledsen för hans barn kom inte och hälsade på honom. Denna man tog sitt liv någonstans runt vårt hus. Han sa till mig att hålla i mina pengar, att inte låna ut de pengar som jag hade på kontot. Han visste precis hur mycket pengar jag hade, helt otroligt!! Han bad om ursäkt för att han har påverkat min familj med sin sinnesstämning, det var absolut inte meningen. Min son var väldigt irriterad och frustrerad när han bodde hemma, han hade sitt sovrum här uppe, likaså min dotter var ofta väldigt irriterad och kände jobbiga känslor medans hon bodde här.
Jessica hjälpte över mannen på andra sidan, men det tog tid, han ville inte riktigt. Samtidigt kände jag mig ledsen på något sätt och sa det till Jessica. Hon sa att han var lite ledsen. Men sedan kändes helt plötsligt allt väldigt lätt, både jag och mediumet kände oss lätta i kroppen :-).

Jag berättade detta för min kusin och hon visste en person som bott en bit från oss och som tog sitt liv, och utseendet stämde.

Sedan fortsatte hon in i vårt sovrum. Hon satte sig på vår sängkant och sa att hon kände en liten flicka. Denna flicka var som klistrad på mig jämt, hon var så rädd och hade sån ångest. Hon hade tillsammans med sin lillebror blivit innebränd vid en eldsvåda. Hon var så rädd så hon till och med sov hos mig i min säng. Inte undra på att jag mått så dåligt på nätterna ibland. Mediumet frågade mig om jag inte känt någon brandlukt ibland. Då kom jag på en sak när jag och min man var ute och åkte bil några dagar innan, jag kände då helt plötsligt brandrök och luktade på mina kläder, det luktade jättemycket, men min man kände ingenting, jättemärkligt..
I alla fall, mediumet skulle hjälpa flickan över på andra sidan, men hon ville inte, hon ville att jag skulle vara med. Så mediumet fick vägleda mig i meditation, så vi hjälpte henne tillsammans. Det var så tydligt, jag kände hur jag kramade flickan och sa att hon inte skulle vara rädd längre.

Och tro det eller ej, men nu känns allt jättebra, jag sover hela nätterna och jag känner mig inte ledsen och frustrerad längre..:-)

Det jag tänker på nu i efterhand är att jag var med om en sak för längesedan, i början på 90-talet, -92 tror jag. Då vaknade jag en natt av att det brann i hela kroppen på mig, jag såg eldsflammor och tappade luften, så där som när man får ett slag mitt i magen. jag kunde bara andas ut, men inte in. Kommer ihåg att jag fick panik. Trodde då att jag fick nåt konstigt av tabletterna jag åt för panikångesten då, men nu undrar jag om jag inte fick min första kontakt med denna flicka den natten. Jag ska nog ta och kolla upp om det hade hänt någon brand då barn blev innebrända.

Läs gärna om Jessica som var hos mig:
http://jessicafallgren.blogspot.com/

torsdag 9 februari 2012

Puls..



Nu är det full gång med byte av fönster här, köksfönster och matrumsfönster började de med. Det är tur att vi har dörrar i varje rum så det inte blir kallt i hela huset..:-). Det blir nog alla tiders när det är färdigt..:-).

Jag läste någonstans för något år sedan att man ska leva efter hurdan puls man har, jag kommer inte ihåg vart jag läst det så jag vet inte om det stämmer. Men visst verkar det logiskt, för att leva i balans och harmoni borde man ju följa sin kropp, eller hur??

Jag har ju faktiskt levt så nu sedan i somras då jag blev sjukskriven för min rygg och sa ifrån mitt senaste vikariejobb som var inom restaurangbranschen. Det jobbet kan ju vara rätt stressigt och pulsen åker upp naturligtvist. Men nu så har jag ju gått här hemma och skrotat med mina djur och masserat lite. Och jag säger det, jag är faktiskt väldigt lugn och känner mig mer harmonisk och glad, och med det absolut inga känningar av panikångest. Så nu känner jag att min puls sjunker ännu mer så det blir att ta det ännu lugnare snart för att leva efter den pulsen..haha.

Så nu har jag skrivit på min hemsida http://www.panikangest.dinstudio.se att jag fr.o.m den 1/3 stängs den hemsidan ner, jag ska gå vidare..

Sedan har jag ju haft ett medium här som fann ett och annat, det ska jag skriva om i nästa inlägg...

tisdag 7 februari 2012

Va nu då..??



Idag när jag kom hem på förmiddan så höll min man tillsammans med en man på att lassa av ställningsmaterial på vår tomt. ja, just ja, de ska ju börja sätta in nya fönster hos oss i morgon.:-).
Ska bli skönt att få lite enklare fönster att tvätta, de vi har nu är så gamla och slitna, de är ju från 19332. Vi hade först funderingar på att bara måla om dom, men va sjutton sa vi sen, varför inte byta. Dessutom kommer det säkert bli mycket tätare och varmare bort i kring också. Så nu kommer vi få fina fönster med spröjs..:-).

Idag har jag haft en massagekund på förmiddagen, men sedan ska jag inte göra mycket, bara vila och ta det lugnt. I helgen hjälpte jag min son att flytta, och i morgon ska vi städa ur lägenheten. Så idag blir det lugnt, lite promenad med Roxy bara.

Nu kommer hon, hon läste nog mina tankar..:-)).

torsdag 2 februari 2012



Nu håller jag på och fixar i den nya lokalen där jag ska ha min massageverksamhet. Jag har fått upp gardiner och möblerat, men känner jag mig själv så kommer jag nog ändra det så småningom..:-). Jag var till Erikshjälpen igår och köpte en karmstol, jättefin, den ska stå i ett hörn för kunden. Ska ta mig dit en gång till, de hade ett fint sängskåp där som skulle passa bra att ha handdukar och lite saker i. Nu ska jag strax ta mig ner dit och sätta dit en film på rutan som är ut till korridoren, jag tror inte kunderna vill att alla som går förbi ska se in..:-). Bilder kommer så småningom så får ni se hur det ser ut, kanske jag kan få lite ideér av er..?

Ikväll ska jag till Karl-Johanskolan på musikcafé, ska lyssna när min systers flicka ska sjunga, kul!!

Ha en bra torsdag alla vänner!!