torsdag 20 augusti 2009

Semester med syrran!

I måndags tog syrran och jag bilen för att vara borta några dar. Först tänkte vi åka till Karlstad och sedan Oslo, men hamnade i Stockholm istället, hahaha. Där tog vi in på hotell Scandic Park, ett bra hotell ovanför Stureplan. Vi gick ut på stan och kollade oss omkring, satte oss och åt på en Italiensk restaurang, jättemysigt!! Vi gick på bio "Slumdog millionaire", en bra film som handlar om en Indisk kille från slummen som vinner 20.000 000 på "Vem vill bli miljonär?". Man får verkligen se hur det är och fungerar i Indiens slum.

Vi var runt och kollade i affärer, vi gick på på Hallwylska museet/palatset nere vid Norrmalmstorg, har varit där förut när jag gick på Fellingsbro Folkhögskola. Vi gick med på en visning och det var intressant, att få höra hela historien om Wilhelmina von Hallwyl, hur hon sparade alla föremål i hela palatset till eftervärlden som ett museum.
Vi gick på ännu en film på vår lilla minisemester, nämligen "Baksmällan", en film som handlar om en Svensexa som går helt åt skogen. Den måste ni bara se, även "Slumdog Millionaire".

Detta var verkligen skönt, kul att umgås med syrran så där på tu man hand, det händer ju inte så ofta.

Tyvärr var det inte lika kul att komma hem, min man berättade att vår katt Frasse hade blivit överkörd på stora vägen i morse. En granne som bor nära vägen hade varit ute med sina hundar i morse och fick se honom och ringde till min kusin som jobbar där min man jobbar. Min man och min kusin åkte sedan ner och kollade och fick se att det stämde, det var Frasse som låg där vid vägen. Vi har haft lite otur med våra djur på sista tiden. Sedan vi flyttade hit för 3 1/2 år sedan har 2 hundar och 2 katter dött, inte kul, man undrar ju....


(Bilder från Västerås)


(Harrys i Västerås)

2 kommentarer:

Marie sa...

Wilhelmina von Hallwyl är inte så poppis bland gamlingarna i Hälsingland. För det hon samlade på sig var betalning från fattiga hälsingebor (enligt sägnen i Hälsingland i alla fall, men vad vet jag som smålänning om det .. ha ha ):)
Men annas är det ett spännande palatsmuseé och julvisningen är alldeles särskilt speciell säger dom som varit på den.

Skönt att få åka med iväg med syrran så där, jag försöker få med min på en Londonresa.. men det ser svårt ut !
Kram och ha det gott..

Ann-sofie sa...

Oj då, där ser man..