tisdag 11 augusti 2009

Nu startar en självhjälpsgrupp!!

Jag kommer att starta en självhjälpsgrupp för de som lider av någon slags ångest, tex panikångest eller GAD om ca 2 veckor. Datum är inte bestämt ännu, återkommer med det om någon dag. Vi kommer att hålla till i Församlingshemmet i Frövi. Jag har gått en 2-dagarskurs som igångsättare för självhjälpsgrupper.

I en självhjälpsgrupp sitter man vanligtvist runt ett bord med 5-8 deltagare. Allt som sägs hålls inom gruppen. Man kan ha en sten som den som vill tala håller i handen, sedan får den personen tala utan att någon avbryter, om den inte har sagt att man får det. När den personen har talat klart skickas stenen vidare till nästa eller så lägger man stenen på bordet och den som vill säga något tar stenen. Detta är ett bra sätt att få tala ur sig saker som de andra i gruppen har bra förståelse för, därför bör man i gruppen ha liknande saker man vill tala om, som tex panikångest.

Är det något annat som ni vill prata om så kan jag starta fler grupper, det kan handla om vad som helst, tex. sorg, skilsmässa, förälder med missbrukande barn, barn till missbrukande förälder, ensamstående förälder. Man kan prata om allt.

Vill du gå med i en grupp så kan du gärna maila mig.

ann-sofie40@hotmail.com

1 kommentar:

Fam.Berglund sa...

Bra att du hjälper andra med "vårt" problem.
Om jag kan göra något för er så kan jag svara på frågor om någon vill ha hjälp.
Du har kanske min mail?
// Anders