tisdag 24 juni 2008

Matchspel mot Örebro GK

Usch fy vilken blåst det var ikväll när vi spelade match mot Örebro GK på Lanna. Det är inte min grej att spela golf när det blåser. Det gick bra de första 2 hålen då vi låg lika, men sen började jag göra en massa missar, bland annat var jag för feg när jag puttade, alla mina puttar blev för korta. Slog även out på 4:e hålet och sen var det kört. Efter 9 hål låg jag 4 under, dvs tjejen jag spelade mot ledde med 4-0. Det hände nåt mycket märkligt på 9:ans hål, helt plötsligt spelade jag på en "Top flight"-boll, fast jag hade börjat spela på en "Staff", så jag hittade inte min boll, trodde jag. Top flight-bollen låg där jag hade slagit bollen, men jag trodde ju inte det var min eftersom jag hela tiden spelat på en Staff, så jag fick slå om bollen från tee (utslagsplatsen) och förlorade då ett slag. Väldigt mystiskt! Det jag kan komma på nu i efterhand var att jag och min klubbkompis som spelade i samma boll hade tagit fel boll på 7:e hålet när vi låg i samma bunker precis bredvid varandra. Hon sa då att min boll låg till vänster när hon kollade bollarna, så jag tog det för givet och kollade inte, antagligen var det så det gick till. Hade vi upptäckt det då hade vi fått plikta 2 slag. Så kan det gå!

Efter 9 hål vände det och jag spelade bra igen, när vi hade spelat 17 hål låg vi lika så spänningen var stor. Men, jag slog rakt in i skogen när jag skulle slå ut på 18:e, helt otroligt, och min klubbkompis sa: "men vad gör du", det kom direkt från hjärtat, haha! Skulle ha dömt ut den bollen och slagit mitt 3:e slag från tee, men dum som jag är slog jag från skogen och kom inte ut förrän efter 3 slag, slog mitt 4:e slag långt med min träfemma, ca 15 meter framför tjejen jag spelade mot. Hon slog sitt andra slag en kortis och sitt tredje en bit framåt på fairway och jag slog mitt femte slag långt, så jag hamnade ca 20 meter framför green. Och turligt nog slog hon sitt 4:e i bunkern framför green. Jag slog mitt 6:e upp på green så jag hade ca 5-6 meter till flaggan, och hon ca 3 meter på sitt 6:e slag. Jag fick till en bra putt och hamnade ca 20 dm från flaggan och hon slog i sin boll i kopp på 7:e slaget, vilket gjorde att hon vann matchen. Synd, det borde ha blivit oavgjort tyckte min motståndare, men men så är det i matchspel. Man grämer sig efteråt vilka missar man gjorde. Nu är det inga matcher förrän i augusti, så det blir att ta nya tag då.

1 kommentar:

etthemivitt sa...

Tack för kommentaren mamma. Udda stil? Ni har väll ingen udda stil, ni har hemtrevligt. Jag vet inte vad du ska ha för matta, kanske ingen ryamatta, tänker på hundarna och katterna..?

Ha det så bra!
Kram M