måndag 29 augusti 2011

Nu händer det saker i mitt liv..

Jag blev ju sjukskriven för diskbråck i början på juli och har gått hemma sedan dess. I somras gick det ju an, men nu börjar det bli en aning långtråkigt. Men jag var och anmälde mig till arbetsförmedlingen den 9 augusti och fick träffa en jättebra person som tyckte att jag skulle träffa ännu en person på arbetsförmedlingen som har hand om såna som mig, såna som sitter mellan stolarna kan man säga. Jag var ju vikarie innan detta med ryggen hände och hade ju som sagt ingen fast tjänst. Men det skulle ta lite tid sa han för det var så många som den andra killen redan hade hand om. Men döm om min förvåning så ringde han 2 dagar senare och sa att killen skulle ta emot mig, jättekul. jag fick komma upp till arbetsförmedlingen och träffa denna "kille" som jag tydligen redan träffat förut för ca 10 år sedan då jag också var i samma situation. Han kom ihåg mig på grund av mitt "långa namn" Ann-sofie Johnsson-Karlsson :-).
Vi satt och pratade i ca 45 min och han berättade då att jag skulle få hjälp med att hitta ett jobb som passar mig och mitt problem, samtidigt finns det nåt slags stöd som företaget får medan jag arbetstränar. Villkoret är att detta jobb skall leda till en fast anställning.
Så, nu måste jag komma på nåt bra som kunde passa mig. Han sa också att jag skulle tänka lite tillbaka, vad ville jag göra innan jag började jobba över huvud taget, kanske nån dröm jag hade då.
Men idag hände nåt häftigt, det ringde en journalist som läst min hemsida om panikångest, hon ville få in en artikel om mig på en stor tidning. Vilken tidning återkommer jag om ifall det ska bli publicerat.
Hon intervjuade mig lite preliminärt och skulle sedan skriva ett utdrag och ge sin chef som måste godkänna och vilja ha med det. Sedan om det blir ok så återkommer hon till mig igen och vi träffas och gör en riktig intervju. Helt otroligt, trodde inte det var sant när hon ringde :-). Så nu försöker jag smälta det...
Ha en bra dag alla så ses vi!!
Kram

4 kommentarer:

Min Skattkammare sa...

Hej Ann-Sofie!
Vad spännande det där med intervjun låter! Väldigt positivt för dem som kämpar med panikångest.....att bli förstådd och få ord på sina känslor.
Lycka till! :o)
Jo, visst behöver man lite ledigt. Tyvärr så är sommaren den tiden då intäkterna ska täcka hela året. Resten av året går tiden åt att fylla förrådet....som ska säljas på sommaren. Ja, du vet ju säkert hur det är, du som haft företag.
Själva målandet är faktiskt ganska vilsamt. Det är den sociala biten som tar på krafterna. Enstöring som man är.....;o)
Ha det så bra och hoppas allt ordnar sig för dig. Man vet aldrig vilka dörrar som kan öppnas.
Kram Kicki

Malin sa...

Vad härligt, både med en sjysst, bra kontakt hos arbetsförmedlingen (det tror jag INTE är vanligt) och till intervjun! Så spännande!
Kramar

Jenny sa...

Lycka till, va roligt!

Malin sa...

Spännande med intervjun! Bra att du når ut till fler med dina kloka ord.