fredag 11 februari 2011

Undrar om det blir några valpar????


Vår lilla Bizzy, eller lilla och lilla, hon är minst av våra hundar i alla fall, ska kanske få valpar, i såna fall om ca 1 vecka.

Vi satt hemma hos oss en fredag för 8 veckor sedan och åt middag när vi undrade varför hundarna varit ute så länge, det rörde sig om ca 1 timme. Vi har nämligen staket runt vår tomt så de kan springa lösa ute. Min man gick till dörren och ropade, men bara Roxy (den stora) kom in, lydig som hon är. Den yngre, Bizzy, kom inte hur mycket han än ropade. Så han fick ta på sig ytterkläderna och gå ut och kolla vad hon höll på med. När han kom bakom huset kom hon, och bredvid sig sprang en liten basset/drever. Det var bara det att hon höglöpte och det kände väl han eftersom han bor ca 100 m från oss fågelvägen. Hur han har kommit in genom staketet är en gåta, men vill dom små killarna in så kan dom nog klättra :-).

Hanens husse och matte känner vi så vi ringde hem till dom så han kom och hämtade den lilla killen. Han gick runt inne hos oss med våra tikar och husse kom. Han sa; -"blir det nåt så tar jag en valp". Han trodde nog inte att det hade hänt nåt, annars skulle han nog inte sagt så :-).

Nu har det i alla fall gått 8 veckor, vi var på ultraljud förra veckan, men dom kunde inte säga så mycket för apparaten var till hästar så dom sa att dom kanske inte kunde se nåt. Men i början när vi la ner henne på bordet för att raka magen sa dom att det såg väldigt misstänksamt ut bara på de rosa tuttarna. Sedan fick dom fram en bild som såg ut som en svart blåsa med en liten rund/avlång "sak" inuti. Detta kunde ju vara en valp, sa veterinären. Sedan höll hon på ett tag men såg inge mer, så hon kunde inte säga om det skulle bli nåt eller inte.

Men nu harhon blivit rund och tuttarna har växt mer och mer, så det lutar nog åt valpar. Det känns både skrämmande och spännande, vi har ju aldrig fått valpar förr, men jag har läst på en del, och det är inte bara...

Så i morgon ska min man göra en valplåda som hon måste vänja sig vid och jag har köpt en temp för att kolla när det kan vara dags (om det nu blir nåt). Det kan ju verka lite konstigt det här, men lådan får stå i ett rum, sedan får vi se. Vad ska man göra, det är ju bara att vänta.

2 kommentarer:

Plupps krypin sa...

Förstår oron. Jag har haft tikar jämnt och aldrig vågat ta valpar. Men spännande måste det vara! Du måste visa om det blir några. En rolig kombination. Jag har en shäfer/doberman-korsning.
Trevlig helg
Kram Yvonne

Ann-sofie sa...

Javisst ska jag visa om det blir några, men i dag blir jag tveksam igen, tycker inte hon växer, eller också blir man van och inte ser förändringen...:-)).

Schäfer skulle jag vilja ha en, de är så tillgivna och fina hundar..:-).

Trevlig helg till dig med!!
Kram