torsdag 24 december 2009

JULAFTON

Åh vilken dag!
Ut med hundarna på morgonen, sedan frukost med maken. Mina yngsta ska iväg till sin pappa på julfrukost. Min äldsta dotter är hemma hela dagen med sin familj i sitt nya hus, mycket ska göras där innan hennes styvbarn kommer i morgon.
Min mamma, syster med familj, bror, pappa och mina 2 yngsta barn kommer och äter julmat, jättetrevligt, Melker sjunger en sång för oss, "Goder morgon". Vi kollar på Kalle Ankas jul. Sedan ringer min syster, de har helt plötsligt ingen tomte. Ingen vill vara så jag ställer upp, fegisar :-))!!
Pappa skjutsar mig till syrran, där har de lagt ut tomtekläder och julklappar i pannrummet. Jag smyger sedan ut i mörkret, knackar på fönstret till vardagsrummet, de ser mig. Går till ytterdörren och möts av min syster som öppnar dörren. Jag kliver in, säger att jag är så hes efter alla turer. Melker blir rädd,springer upp i trappen. Jag blir väl bemött, alla barnen välkomnar mig, tomten. Hes som jag är får jag snabbt hjälp av Maja att läsa på paketen. Eftersom jag är så hes så får jag något varmt att dricka av värdinnan Marie, samtidigt som jag blir fotogtaferad av alla barnen vid julgranen. Försvinner sedan ut i kvällen...

3 kommentarer:

Madde sa...

Vad mysig du är vännen=)
Kram Madde

Madde sa...

Glömde ju att säga att vovven var jätte fin.....
Med röd rosett och allt;)

Min Skattkammare sa...

God fortsättning!
Hi hi, det där skulle jag vilja ha sett! :o)
Jag har också haft en karriär inom Tomtebranschen. När syrrans ungar var små så blev det jag som åkte på det. Min stackars karaktär var helstum, bortsett från några rossliga hum hum.
Det tuffaste var dock, att där bakom masken, se de övrigas sprickfyllda miner! :o)))
Ha en härlig fortsättning på julhelgen!
Kram Kicki