söndag 6 juli 2008

Golfspel på Ombergs GK www.ombergsgolf.se
Klockan 10 lördag förmiddag tog vi bilen och husvagnen till Ombergs golfbana med ett par golfvänner. Omberg ligger ca 2 mil söder om Vadstena. När vi kom fram blev vi glatt överraskade av vilken fin miljö vi hamnat i. Vi ställde upp våra husvagnar och tog varsin öl. Vädret var perfekt, kunde inte bli bättre. Åt sedan lunch på golfrestaurangen innan vi gick ut på banan som Pierre Fulke har ritat. Det blev naturligtvist matchspel, vi tjejer mot killarna. Greenerna var extremt snabba, man fick putta väldigt försiktigt, svårt i början men sen lärde man sig. Efter 9 hål tog vi varsin liten öl innan vi gick vidare, den smakade bra i värmen. Kommer inte riktigt ihåg, men jag tror vi tjejer kom upp i ledning efter 10 hål och så förblev det, efter 17:e hålet vann vi matchen, haha!! Själv fick jag 37 poäng, vilket ledde till en liten sänkning.

Det blev sedan förrätt vid husvagnen som bestod av en laxtårta som K hade gjort, jättegod, samt ett glas vitt. Sedan tog vi alla en dusch, vilket var välbehövligt efter den kvalmiga dagen. Sedan satte vi igång grillen och grillade en god köttbit med tillbehör + ett glas rött. Sedan började det blåsa nåt enormt så vi var tvugna att sätta oss inne i husvagnen, jättemysigt! Där inne blev det sedan efterrätt, vaniljpannacotta med jordgubbar, otroligt gott, och till det kaffe och whisky. Sedan blev det naturligtvist lite golfsnack om vad som hänt under dagen + en hel del annat förstås. Trötta var vi allihopa så det blev inte sån sen kväll.

Under natten började det regna nåt fruktansvärt, det bara vräkte ner. Klockan åtta vaknade jag av att det smattrade på taket av allt regnande, men somnade sen om. Vaknade sen inte förrän kl. 10 då vi tog oss ner till restaurangen och åt en sen frukost. Buffén hade de plockat bort så det blev en macka och en kopp te. Fick sedan för oss att vi skulle gå ut och spela igen, men det skulle vi inte ha gjort för på hål 2 började det ösregna, det vräkte ner + att det blåste. Men vi höll ut 9 hål, sen gav vi upp, det var inte kul längre. Vi var helt dyngsura. Vi åt lunchbuffé och packade ihop och åkte hem, synd på en sån fin bana!

Men vi sa att det får nog bli en till resa till Ombergs golfbana för den var otroligt fin och rolig att spela på. Den kan jag verkligen rekommendera!

Inga kommentarer: