måndag 27 augusti 2012

Agent Stefan...med rätt att leva: Är du en HSP?

Agent Stefan...med rätt att leva: Är du en HSP?: Är du en sån som den ena dagen klarar precis vad som helst och lite till, organiserar, samordnar, skriver ihop komplicerade texter, improvis...
(klicka på länken så kan ni läsa)

Det var som att läsa om mig själv :-). Jag har läst om det tidigare och även köpt boken "Drunkna inte i dina känslor" av Maggan Hägglund och Doris Dahlin, och har förstått att jag är en av dem.
Jag tror att det är det som är en av de bidragande orsaken till min panikångest bland annat. Ett kännetecken är ju att man upplever allt mer intensivt, jag bland annat känner av sinnesstämningar, det är som andras känslor klistrar sig fast på mig, till slut känner jag det som ett tryck mot hela min kropp. Det är svårt att förklara, men man blir helt slut av allt detta. Jag är även extremt impulsiv (försöker hejda mig nu för tiden), hoppar på alla möjliga jobb för att vara en i samhället, vill inte vara en belastning.


Jag var till Stockholm i helgen då min far fyllde 70 år, vi var ca 20 personer, det var barn, barnbarn och barnbarnsbarn + pappas syskon. Jag kollar naturligtvist allvad alla är i för sinnesstämning, och jag blir även trött av att vara i en så stressig stad som Stockholm, är ju inte van :-). Men när vi kom till Gamla stan senare mot kvällskvisten då kände jag ett lugn på ett annat sätt, folk stressade inte på samma sätt, det var en lugnare atmosfär, alla hus är byggda på ett "rundare" sätt mot det moderna Stockholm. Så nästa gång jag åker till huvudstaden blir det att tillbringa tiden i Gamla stan :-).

Inga kommentarer: