torsdag 14 juli 2011

På väg till Karlstad...

Nu sitter vi i bilen med husvagnen på släp, det går som en dans, men tankarna finns hos några hundar som hade kommit från polisen till hundpensionatet som vi lämnade våra hundar för ca 1 1/2 timme sedan. Några hundägare hade lämnat 3 st ryska vinthundar (tror det var såna) som blivit lämnade kvar på en gård när ägarna flyttade. De hade varit kättade och knappt fått någon mat så de var hälften så små som de jämngamla kompisarna som även de var omhändertagna från samma gård. De förra ägarna hade tagit med 3 av hundarna som fanns där till en lägenhet de flyttat till, otroligt att de inte omhändertog dessa också. Dessa små som vi träffade var så magra, klorna aldrig klippta så de var så långa så tassarna blivit missbildade så de gick på hälarna. Mådde så dåligt när jag hälsade på dessa stackars små, och det som är så konstigt är att de är så goa, så tillgivna när man hälsar på dom, de slickade mina händer. Nu får dom bo där, veterinären har varit där , den värst drabbade äter smärtstillande och penicillin, men den kanske de måste avliva. De var så magra nu, men han sa att de har varit värre, de fick bära dom när dom kom för de var så svaga. Nu gick dom i alla fall, men otroligt smala.

Fan säger jag, man borde införa körkort på hundägare!!!!

Nu ska dessa bo där och sedan omplaceras, skulle gärna ta hand om en....

De är nu i paradiset sa jag till Håkan på Nybergets pensiona, och ödmjuk som han är så sa han att de gör sitt bästa för dessa hundar, och att han nu börjar bli van, och det är ju synd att höra, man ska inte behöva bli van att se dessa hundar må dåligt..

3 kommentarer:

Malin sa...

Det är för djävligt men det borde även vara körkort på barn, barn och djur kan aldrig hävda sig, aldrig försvara sig och det är vidrigt att det finns folk som gör dom illa. Lås in dom och släng bort nyckeln!
Hoppas ni får det härligt!
Kram

Plupps krypin sa...

Man undrar ibland varför dessa människor skaffar sig djur, de vill ju inte ta något ansvar. Är skönt att det börjar tas mer på allvar, vi har ju fått en djurpolis i Stockholm, läste jag.
Man vill ju ta hand om alla dessa så de får ett värdigt liv.
Ha det gott.
Kram Yvonne

Min Skattkammare sa...

Det är obehagligt och upprörande! Om missbrukares djur far illa är ju på ett sätt enklare att förstå, men när det är ren likgiltighet för djurens välbefinnande då reser sig min ragg också! Sjukt och perverst....tycker jag! :o(
Tur att det finns varma och goa hussar och mattar också!

Tack snälla du för din kommentar om "boken"! Jo, jag har ju tänkt att skicka in den till ett förlag, men min självkänsla svajar ständigt och jag kände att jag behövde lite "ego boost" från er. ;o) Det är omöjligt att bedöma sig själv....men nu fick jag lite mer kött på benen....
Ha en skön semester!
Kram Kicki