onsdag 14 april 2010

Blodsockret har nog sjunkit....hoppas jag!!

Nu har jag inte skrivit på länge, men det beror på att jag bla har jobbat och på kvällen har jag bara inte tänkt på att gå in och skriva. Jag har börjat på ipool, det är vikariepooler runt om i landet, och jag är med på barnomsorg, skola och hemtjänst i LIndesbergs kommun. Det blev att sätta igång på en gång efter att jag var på intervjun, andra dan rättare sagt. Jag hade fått jobba första dan om det inte varit för att jag glömde telefon inne när jag höll på att städa altan :-(, klantigt av mig. Vikariesamordnarna skickar nämligen ett sms där det står vart det finns jobb och att jag ska ringa upp dom, och det missade jag. Men nu är det full rulle, jag jobbar varje dag, mest på dagis har det blivit. Men på torsdag blir det kväll på servicehuset här där jag bor, ska bli så kul att komma dit till jobbarkompisarna och de äldre, där trivs jag :-))!!

Motionerat har jag gjort varje dag, antingen har jag sprungit 7 km, eller så går jag samma väg med hundarna, allt för att få ner mitt blodsocker som jag känner att det har gjort. Ringde och kollade vad det låg på när jag tog fasteprovet, det var 6,5, och det är ju inte så bra. Jag har även slutat helt med socker, går på LCHF-dieten fortfarande, men jag brukar fuska lite nu, brukar ta ett surdegsbröd eller lite nyttigare delikatesskiva med sesamfrön på om jag blir sugen på en smörgås. Annars är jag helt strikt, nu äter jag t.o.m filmjölk utan socker och det gör mig ingenting, man vänjer sig snabbt, fast jag har haft lite skakningar och ont i huvudet, beror väl på sockeravgiftningen.

Det är lite jobbigt att hotta på goda alternativ till potatis, ris och pasta, men nåt som är gott är broccoli/blomkålsmos med fetaost i. Det äter jag istället för mos.

Ska lägga in lite foton sen vi var i Sälen om jag får för mina nära, de gillar inte det, men nåt kort kommer nog slinka dit.

Ha en bra dag alla i det fina vädret!!

6 kommentarer:

Elvira M's sa...

Hej, vad duktig du är... med allt ! LCHF mår man väldigt bra av och när man vant sig vill man inte äta på annat vis... men visst är det svårt att ersätta i alla fall pastan (så det gör inte jag, jag fuskar.. ha ha :)
Jag håller till "här" inne... får ju fly undan "den där knasiga" hela tiden och nu ser det ut som att jag får vara i fred i alla fall.
Kram kram från mig /Marie

LisaMatilda sa...

Låter som ett kul och varierande jobb som du har fått!

Ann-sofie sa...

Tack Marie!

Har varit lite dålig med bloggandet, kommer bli bättre snart hoppas jag. Synd att du måste hålla på och flytta bloggar hela tiden :-(.

Hej LisaMatilda!

Var inne på din blogg en snabbis, ska in och kolla lite mer nån dag, just nu är det sent, har nyss kommit hem från jobbet.


Kram

Suzana sa...

Härligt med ett varierande jobb :)
Duktig du är med motion och kost!

Ha en trevlig helg!
Kram

Suzana sa...

sv: ja usch vad läskigt det är med 11-åringen, stackars liten.

Tack, min lilla dotter (liten o liten, snart tretton..hihi) vill nog helst bli skådespelerska eller fotomodell. Jag tycker skådespeleri för det där modeller tycker jag är lite skrämmande.
Ha en fin måndag, kram

Min Skattkammare sa...

Här kommer en hälsning från mig också! :o)
Vad duktig du är på att ändra kosten, det är en svår vana att bryta. Det sägs att det tar ca 6 mån att skapa en ny vana, när man har passerat det har man en ny vana!
Kan vara bra att ha ett konkret mål, det kan hjälpa i kampen.
Må så gott!
Kramar Kicki