fredag 30 april 2021

Stackars Nellie 😪

Läste i morse på Hundhjälpens sida på fb att de av en slump fått reda på att en av deras utplacerade hundar lidit svårt där den hamnat:

Nellie var så smärtpåverkad av artros / annat i sin bakdel att hon skrek av smärta när hon skulle resa sig från sittande / liggande. Hon hade aldrig fått någon smärtmedicinering. Hon stapplade när hon gick. Hon hade en övervikt på ca 50% vilket ökade hennes smärtor. Tänderna som man hade sagt var fina ( eftersom Nellie åt bra ) var idel bruna stumpar och en komplett sanering hade behövts Nellie läckte urin men man hade aldrig ens lämnat in ett urinprov för att utesluta infektion eller finna annan orsak. Huden baktill var helt sönderfrätt av droppande urin som uden fuktig. Huden orsakade svåra smärtor. Nellie var smutsig och tovig – hela bakdelen med intorkat bajs i tovorna. De saker hon fick med stank så illa att de fick kastas. 

Varför gör de inte hembesök, det borde vara bland det viktigaste sen i deras jobb, borde vara skönt för Hundhjälpen att verkligen veta att allt är bra för hunden. Även efter flera år, det kan ju hända mycket under den tiden som hunden ska leva. Tydligen var det ekonomin som gjorde att hunden inte blev behandlad rätt med god omsorg. Jag skrev då när jag var upprörd efter att läsa inlägget att man kanske borde göra en kreditupplysning på nya ägare. Oj hjälp, det skulle jag inte gjort, var väl dumt, men det var en som skrev att varför det, man är inte bättre hundägare bara för att man är rik. Nej, naturligtvis inte, men man borde kanske ha lite pengar ifall djuren behöver hjälp hos veterinären, det kan bli väldigt dyrt. 

Inga kommentarer: