Idag är jag helt slut, så trött och irriterad på allt, känns som jag bara far fram och tillbaka överallt och tänker bara på alla andra än mig själv. Har börjat tänkt på en del brukare efter jobbet, hundarna och just nu mest på hästen Texa. Jag bryr mig så mycket om henne och hennes mamma Amerone men jag orkar snart inte längre. Min fibromyalgi och HSP tar sån energi plus att jag jobbar en del nu. Om det bara vore en häst att mocka och fodra åt varje dag så skulle det vara lättare. Men jag får dåligt samvete när jag tänker så, men Amerone vet ju inte det så klart, men så tänker jag 😏. Amerone fick jag låna till sällskap när jag köpte Texa, nu står dom i stallet de kommer ifrån, några kilometer från oss så det är ju bara att gilla läget, det får ta den tid det tar fram till sommaren. vi hade tydligen sagt att jag skulle ha henne ett år, vilket jag inte kommer ihåg att vi sagt, jag kommer bara ihåg att vi sa att jag skulle få ha henne som sällskap hemma hos mig. Så då får det bli så. Nu är man ju lite trött på kylan, allt tar ju längre tid 😏. Får dåligt samvete för hundarna också, lilla Ivar står i dörren och vill följa med, men det får han inte då ägaren till stallet har hund som inte tycker om andra hundar.
På måndag kommer Pia Saxin och ska känna igenom Texa, ska boka av kliniken och boka ny tid om det behövs efter Pia varit här. Här kan ni läsa vad hon gör:
”Jag får ofta frågan hur jag jobbar och varför jag mestadels bara står stilla och håller på hästen. Vad gör du nu?
Den ser drogad ut! Har den fått lugnande?
Ska försöka att kortfattat förklara.
Under de 10 åren jag har haft företaget har jag samtidigt utbildat mig i både fleråriga certifierade utbildningar och i kortare kurser. Just nu går jag mitt 3:e år till homeopat. Kan inte sluta för det finns alltid mer att lära, mer att förstå. Så jag bättre kan hjälpa hästarna. Det är det jag brinner för.
När jag behandlar använder jag mig av de behandlingsformer den hästen behöver just då. Oftast blir det en blandning av massage, osteopati, Kraniosakral terapi och laser. Ibland även akupunktur och ortobionomi.
Kraniosakral terapi (KS) är den mjukaste och samtidigt starkaste formen och det är den jag mestadels jobbar med. Då tar jag bara en mjuk kontakt med hästen och lyssnar med mina händer. Blir lika tacksam varje gång jag kan rätta till ett snett bäcken, låst rygg, bog, hals och nacke genom att lyssna och låta kroppen justera sig själv. En kropp vill inte vara låst eller sned så det brukar räcka med att man påkallar dess uppmärksamhet och lyssnar så börjar självläkningen. När man låter kroppen få släppa spänningarna/blockeringarna i sin egen takt blir de mer bestående. Om man manipulera, chockar spänningen att släppa taget om exempelvis ett snedvridet bäcken hinner inte kroppen med. Det så kallade muskelminnet finns kvar och tror att det sneda bäckenet är den rätta positionen och kan söka sig dit igen. Låter man kroppen själv släppa hänger den med i hela processen och det blir mer bestående.
Ibland behöver jag manipulera och då jobbar jag med KS efter manipulationen för att balansera upp och visa vägen.
Jag har av erfarenhet märkt att det ger bäst önskad effekt.
Hur ofta behöver man behandla?
Det är väldigt olika förstås. Beror på hur hästen används och vilka svagheter den har.
Efter ett första besök där hästen visar mig många obalanser brukar jag vilja ha ett eller två återbesök med 3-4 veckors intervall. Sen ökar vi intervallet allt eftersom. Målet är att hästen ska hålla sig i balans utan täta behandlingar.
Vanligast är att man landar på en behandling var 3:e månad. Det brukar en normalpresterande häst klara sig på.
Min rekommendation är att kolla minst 2 ggr/år även om hästen känns ok. Obalanser kan smyga sig på och då vara svåra att upptäcka. Får den gå med det för länge blir det hov/kotledsinflammation och det är vi gärna utan.
Tack för att du tog dig tid att läsa❤️
Dela gärna ifall du tror någon mer vill läsa.” (Pia Saxin)